Informatie COVID-19: Parc Spelderholt is geopend en hanteert aangepaste maatregelen.
Meer informatie

Vakantieaanbod voor het hele gezin

Op zoek naar een plek voor het gehele gezin om een weekend of week te verblijven samen met uw kind met EMB*? Dat is mogelijk in Hotel Spelderholt. Parc Spelderholt biedt een geheel verzorgd verblijf waarbij jullie als gezin er even tussenuit zijn. In deze periode delen we voor even de zorg. Wij kunnen momenten organiseren waarop u de zorg voor uw kind met een ernstig meervoudige beperking uit handen kan geven en zelf tijd heeft om tot rust te komen of op pad te gaan met de andere kinderen in het gezin.

 *De afkorting EMB staat voor ernstige meervoudige beperking. Andere hiervoor gebruikte termen zijn EMG (ernstig meervoudig gehandicapt), MCG (meervoudig complex gehandicapt), ECMB (ernstig meervoudige complexe beperkingen) en (Z)EVMB (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen).

wAT IS ER MOGELIJK TIJDENS EEN VERBLIJF IN HOTEL SPELDERHOLT?

We streven naar een ontspannen verblijf, niet alleen voor uw kind met een beperking, maar ook voor u als ouder(s), broer(s) en zus(sen). 

Bij het verblijf is standaard drie uur individuele begeleiding/persoonlijke verzorging per dag inbegrepen, waarbij wij de zorg en begeleiding van uw kind overnemen. Meer zorg inkopen kan ook, zoals bijvoorbeeld:

 • Overname van de zorg en begeleiding in de ochtend, zodat u lekker kunt uitslapen.
 • Overname van de zorg in de nacht, voor een ongestoorde nachtrust. 
 • Begeleiding bij eetmomenten, zodat iedereen tegelijk kan eten.
 • Extra activiteit zoals begeleid zwemmen, snoezelen of wandelen.

HET HOTEL

Ons rolstoeltoegankelijke hotel is van alle gemakken voorzien, inclusief aanpassingen voor mindervaliden, zoals de aanwezigheid van hoog/laag-bedden, tilliften en douchebrancards. Voor andere hulpmiddelen hebben wij contact met een externe partij die deze hulpmiddelen kan bezorgen.

De rustige en bosrijke omgeving en de faciliteiten waar ons hotel over beschikt passen goed bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking, zoals een therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte. Voor de rest van het gezin is er ook van alles te beleven.

FINANCIERING VOOR HET KIND MET EMB

Voor uw kind werken we met een uurtarief voor logeeropvang. Dit uurtarief wordt vastgesteld op basis van de hoeveelheid (extra) individuele begeleiding die jullie kind nodig heeft en inkoopt.
Wij kijken graag samen met jullie welke individuele begeleiding er nodig is. Wanneer meer inzet van begeleiders en/of extra hulpmiddelen nodig zijn dan kan dit ingekocht worden.
De kosten voor de logeeropvang kunnen vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) betaald worden. Heeft uw kind een indicatie in ZIN (Zorg In Natura) dan kan het budget (of een deel daarvan) omgezet worden naar PGB.
Voordat de vakantie begint verzorgen wij de juiste zorgovereenkomst en de daarbij behorende documenten.

Voor onderstaand tarief ontvangt uw kind:

 • Drie uur individuele begeleiding/persoonlijke verzorging per 24 uur (vooraf geplande momenten)
 • Hotelkamer met eventuele beschikbare hulpmiddelen
 • Gebruik faciliteiten van Hotel Spelderholt
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Gedurende de dag water, koffie en thee

Prijs per 24 uur : (prijspeil 2020)

Uurtarief logeeropvang

 

 

€ 259,20

€ 10,80

 

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

KOSTEN VOOR OVERIGE GEZINSLEDEN

Aantal personen op een hotelkamer

Prijs per nacht

1 persoon

€ 125,00

2 personen op 1 hotelkamer

€ 190,00

3 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 255,00

3 personen op 2 hotelkamers

€ 300,00

4 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 325,00

4 personen op 2 hotelkamers

€ 350,00

 Voor bovenstaand tarief ontvangt u:

 • Ontbijt, lunch en diner
 • Hotelkamer
 • Gebruik van de faciliteiten op Parc Spelderholt

GEÏNTERESSEERD?

Vult u dan - geheel vrijblijvend - dit formulier in.
Wij nemen dan contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden af te stemmen.

ERVARINGEN

"Wij hebben als gezin enorm genoten van het verwenweekend bij Parc Spelderholt.

Onze Yara van 10 jaar oud heeft het zeldzame Pallister Killian syndroom. Hierdoor is ze ernstig meervoudig gehandicapt. Weekendjes weg als gezin zijn nodig, maar ook wel een uitdaging. Het is vaak behelpen met de ruimte en met bijvoorbeeld slapen en douchen. Ook gaat de zorg rondom Yara 24 uur per dag door. Maar niet tijdens ons weekendje bij Parc Spelderholt. De kamer was perfect met hoog/laagbedden, een tillift tot onze beschikking en veel ruimte om te manoeuvreren. Er stonden begeleiders klaar om activiteiten met Yara te ondernemen zoals wandelen en snoezelen. Het eten was voortreffelijk.

Wat zijn we in de watten gelegd als gezin. Een dikke pluim voor de medewerkers!"

ERVARINGEN

"Wij zijn al diverse keren met onze dochter Lindsay op Parc Spelderholt geweest. De kamers/badkamers van het hotel zijn heerlijk ruim en hebben hoog- laagbedden met plaatsbare bedrekken en boven je bed aan het plafond hangt een tv. Er is een aanrecht en een handige schuifdeur tussen de kamers.

Er is een mooie snoezelruimte en een zwembad. Bij de trappen staan paaltjes zodat je met je rolstoel niet naar beneden kan vallen. Het hotel staat in het bos en aan de achterkant loopt een fietspad waar je kunt fietsen en wandelen. Je kunt er lekker eten (voor Lindsay bakken ze altijd een pannenkoek terwijl deze niet op de kaart staat) en de bediening is geweldig!

 

Lindsay is ernstig meervoudig beperkt (EMB).  Dit voorjaar werden wij uitgenodigd om mee te doen aan een pilot, vakantieopvang voor EMB-ers op Parc Spelderholt.  Wat was dat leuk en wat werden wij verwend! Lindsay heeft gesnoezeld met ons maar ook met de begeleiders. Ze heeft heerlijk in het bad gelegen met een bruisbal en later in het donker met fluorescerende knakstaafjes die de begeleiders voor haar hadden gekocht. Mijn man en ik hebben met ons tweetjes heerlijk gewandeld en vele bospaden genomen waar je normaal met een rolstoel niet kan rijden. En Lindsay werd ondertussen bezig gehouden door een begeleider. Deze had met haar gewandeld, gesnoezeld en een potje fruit gegeven. Lindsay heeft het echt naar haar zin gehad met de begeleiders. Ze waren ook erg aardig en enthousiast en bovendien waren ze bekend met doelgroep. Nogmaals heel hartelijk dank voor alles en wij komen zeker nog eens terug."