Vakantieaanbod voor het hele gezin

Wilt u er even tussen uit met het hele gezin? Dat is mogelijk in Hotel Spelderholt. Tijdens uw verblijf delen we voor even de zorg voor uw kind met EMB*. Wij kunnen momenten organiseren waarop u de zorg voor uw kind met een ernstig meervoudige beperking uit handen kan geven en zelf tijd heeft om tot rust te komen of om op pad te gaan met de andere kinderen in het gezin.

 *De afkorting EMB staat voor ernstige meervoudige beperking. Andere hiervoor gebruikte termen zijn EMG (ernstig meervoudig gehandicapt), MCG (meervoudig complex gehandicapt), ECMB (ernstig meervoudige complexe beperkingen) en (Z)EVMB (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen).

wAT IS ER MOGELIJK TIJDENS EEN VERBLIJF IN HOTEL SPELDERHOLT?

We streven naar een ontspannen verblijf, niet alleen voor uw kind met een beperking, maar ook voor u als ouder(s), broer(s) en zus(sen). 

Bij het verblijf is standaard drie uur individuele begeleiding/persoonlijke verzorging per dag inbegrepen, waarbij wij de zorg en begeleiding van uw kind overnemen. Meer zorg inkopen kan ook, zoals bijvoorbeeld:

 • Overname van de zorg en begeleiding in de ochtend, zodat u lekker kunt uitslapen.
 • Overname van de zorg in de nacht, voor een ongestoorde nachtrust. 
 • Begeleiding bij eetmomenten, zodat iedereen tegelijk kan eten.
 • Extra activiteit zoals begeleid zwemmen, snoezelen of wandelen.

HET HOTEL

Ons rolstoeltoegankelijke hotel is van alle gemakken voorzien, inclusief aanpassingen voor mindervaliden, zoals de aanwezigheid van hoog/laag-bedden, tilliften en douchebrancards. Voor andere hulpmiddelen werken wij samen met een externe partij, die deze hulpmiddelen kan leveren.

De rustige en bosrijke omgeving en de faciliteiten van ons hotel (zoals een therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte) passen goed bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ook voor de rest van het gezin is er van alles te beleven.

FINANCIERING 

Wij werken met een uurtarief voor logeeropvang. Dit uurtarief wordt vastgesteld op basis van de hoeveelheid (extra) individuele begeleiding die uw kind nodig heeft en die wordt ingekocht.
Wij kijken graag samen met u naar welke individuele begeleiding er nodig is. Wanneer meer inzet van begeleiders en/of extra hulpmiddelen nodig zijn dan kan dit ingekocht worden.
De kosten voor de logeeropvang kunnen vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) betaald worden. Heeft uw kind een indicatie in ZIN (Zorg In Natura), dan kan het budget (of een deel daarvan) omgezet worden naar PGB.
Voordat de vakantie begint verzorgen wij de juiste zorgovereenkomst en de daarbij behorende documenten.

Voor onderstaand tarief ontvangt uw kind:

 • Drie uur individuele begeleiding/persoonlijke verzorging per 24 uur (vooraf geplande momenten)
 • Hotelkamer met eventuele beschikbare hulpmiddelen
 • Gebruik faciliteiten van Hotel Spelderholt
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Gedurende de dag water, koffie en thee

Prijs per 24 uur : (prijspeil 2023)

Uurtarief logeeropvang

 

 

€ 293,76

€ 12,24

 

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

KOSTEN VOOR OVERIGE GEZINSLEDEN

Aantal personen op een hotelkamer

Prijs per nacht (2020)

1 persoon

€ 125,00

2 personen op 1 hotelkamer

€ 190,00

3 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 255,00

3 personen op 2 hotelkamers

€ 300,00

4 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 325,00

4 personen op 2 hotelkamers

€ 350,00

 Voor bovenstaand tarief ontvangt u:

 • Ontbijt, lunch en diner
 • Hotelkamer
 • Gebruik van de faciliteiten op Parc Spelderholt

GEÏNTERESSEERD?

Neem dan contact met ons op

ERVARINGEN

"Wij hebben als gezin enorm genoten van het verwenweekend bij Parc Spelderholt.

Onze Yara van 10 jaar oud heeft het zeldzame Pallister Killian syndroom. Hierdoor is ze ernstig meervoudig gehandicapt. Weekendjes weg als gezin zijn nodig, maar ook wel een uitdaging. Het is vaak behelpen met de ruimte en met bijvoorbeeld slapen en douchen. Ook gaat de zorg rondom Yara 24 uur per dag door. Maar niet tijdens ons weekendje bij Parc Spelderholt. De kamer was perfect met hoog/laagbedden, we hadden een tillift tot onze beschikking en veel ruimte om te manoeuvreren. Er stonden begeleiders klaar om activiteiten met Yara te ondernemen, zoals wandelen en snoezelen. Het eten was voortreffelijk.

Wat zijn we in de watten gelegd als gezin. Een dikke pluim voor de medewerkers!"

ERVARINGEN

"Wij zijn al diverse keren met onze dochter Lindsay op Parc Spelderholt geweest. De kamers/badkamers van het hotel zijn heerlijk ruim en hebben hoog- laagbedden met plaatsbare bedrekken en boven je bed aan het plafond hangt een tv. Er is een aanrecht en een handige schuifdeur tussen de kamers.

Er is een mooie snoezelruimte en een zwembad. Bij de trappen staan paaltjes zodat je met je rolstoel niet naar beneden kan vallen. Het hotel staat in het bos en aan de achterkant loopt een fietspad waar je kunt fietsen en wandelen. Je kunt er lekker eten (voor Lindsay bakken ze altijd een pannenkoek terwijl deze niet op de kaart staat) en de bediening is geweldig!"

 

Lindsay is ernstig meervoudig beperkt (EMB).  Dit voorjaar werden wij uitgenodigd om mee te doen aan een pilot, vakantieopvang voor EMB-ers op Parc Spelderholt.  Wat was dat leuk en wat werden wij verwend! Lindsay heeft gesnoezeld met ons maar ook met de begeleiders. Ze heeft heerlijk in het bad gelegen met een bruisbal en later in het donker met fluorescerende knakstaafjes die de begeleiders voor haar hadden gekocht. Mijn man en ik hebben met ons tweetjes heerlijk gewandeld en vele bospaden genomen waar je normaal met een rolstoel niet kan rijden. En Lindsay werd ondertussen bezig gehouden door een begeleider. Deze had met haar gewandeld, gesnoezeld en een potje fruit gegeven. Lindsay heeft het echt naar haar zin gehad met de begeleiders. Ze waren ook erg aardig en enthousiast en bovendien waren ze bekend met doelgroep. Nogmaals heel hartelijk dank voor alles en wij komen zeker nog eens terug."