Logeerweekenden en vakantieweken

Ben jij op zoek naar een gezellige plek waar je samen met anderen leuke activiteiten kunt ondernemen? Bezoek dan eens de logeerweekenden en/of vakantieweken van Parc Spelderholt.

Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten en van alles te beleven. Deze begeleide vakanties en logeerweekenden bij Academie Spelderholt zijn voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking.


 

LOGEERWEEKENDEN

Een leuk weekend met andere jongeren beleven?

Tijdens de logeerweekenden kun je aan verschillende activiteiten deelnemen, op je eigen niveau, samen met andere jongeren. 
De logeerweekenden zijn bedoeld voor iedereen in de leeftijd van 12 tot 35 jaar met uiteenlopende beperkingen. 
Wil je een weekend doorbrengen met leeftijdsgenoten, samen dingen ondernemen en stappen zetten om zelfstandiger te worden? Dan zijn deze weekenden geschikt voor jou.

Mocht je in de toekomst het ontwikkelingstraject willen volgen, dan kunnen wij jou hier tijdens het logeerweekend op voorbereiden.  

Meer informatie over de Logeerweekenden

VAKANTIEWEKEN

Samen met andere vakantiegasten met een verstandelijke beperking ontspannen en met elkaar veel plezier beleven tijdens een vakantieweek?

Jong en oud (gemiddeld 12-50 jaar) kan zich opgeven voor een begeleide vakantie. Wil je lekker ontspannen in een mooie omgeving? Vind je het fijn om dit samen met andere mensen met een beperking te doen? Met een programma op maat? Dan zijn de vakantieweken van Spelderholt geschikt voor jou. Je bent van harte welkom!

Klik hier voor het aanbod voor 2024!

Meer informatie over de Vakantieweken

VOOR WIE?

  • Jongeren die met leeftijdsgenoten een leuke vakantie of weekend willen beleven.
  • Jongeren die naast een verstandelijke beperking eventueel een andere diagnose hebben, zoals PDD-NOS, autisme, het syndroom van Down, het Williams-Beuren syndroom, niet aangeboren hersenletsel (NAH), auditieve beperkingen, motorische beperkingen, Non-verbal Learning Disabilities (NLD), epilepsie, dyspraxie, etc.
  • Jongeren die graag meedoen aan verschillende activiteiten, waarbij gemiddeld één begeleider aanwezig is voor negen jongeren. 
  • Jongeren die geen problemen hebben op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. 

ZELFSTANDIGHEID EN ZELFREDZAAMHEID

Naast het aanbieden van leuke activiteiten wordt er gewerkt aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de jongeren door middel van een begeleidingsplan. Je eigen mogelijkheden vergroten staat hierbij altijd voorop. Belangrijk is dat je het leuk vindt om met leeftijdsgenoten leuke en leerzame activiteiten te ondernemen en samen een leuke tijd te hebben. Een goede manier om op een ontspannen manier bezig te zijn met je ontwikkeling. 

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor een logeerweekend of vakantieweek? Of wil je meer informatie? Vul dan ons contactformulier in. 

Meer informatie over de kosten van de logeerweekenden en vakantieweken kun je hier terugvinden.