Logeerweekenden

Lijkt het je leuk om samen met andere jongeren met een verstandelijke beperking een gezellig weekend te beleven? Kom dan bij ons logeren! Met 8 - 10 andere jongeren logeer je in ons Hotel en kun je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Ontdek het Parc en maak kennis met onze koks, de andere jongeren en de mooie natuur.

De logeerweekenden zijn een goede manier om een kijkje te nemen op ons mooie Parc en kennis te maken met onze manier van begeleiden. Vele van onze studenten besloten zich na een logeerweekend in te schrijven voor het ontwikkelingstraject. Wie volgt?

WAT DOEN WE?

De logeerweekenden zijn ontwikkelingsgericht, zij hebben tot hoofddoel om jongeren met een verstandelijke beperking samen met leeftijdsgenoten ontspanning en plezier te bieden vanuit een ontwikkelingsgericht kader.

Elk logeerweekend heeft een eigen thema waarbij passende activiteiten bedacht worden. Thema’s waar aan gedacht kan worden zijn onder andere culinair, actief, creatief, muziek, zang en dans en een reis rond de wereld.

De activiteiten worden breed aangeboden en zo divers mogelijk gemaakt, zodat iedereen kan aansluiten. 
Zie hier een voorbeeld van een programma. 

 

 

 

Voor wie? 

Tijdens de logeerweekenden kun je aan verschillende activiteiten deelnemen, op je eigen niveau, samen met andere jongeren. 
De logeerweekenden zijn bedoeld voor iedereen in de leeftijd van 12 tot 35 jaar met uiteenlopende beperkingen. 
Wil je een weekend doorbrengen met leeftijdsgenoten, samen dingen ondernemen en stappen zetten om zelfstandiger te worden? Dan zijn deze weekenden geschikt voor jou. 

Wanneer?

Wij organiseren elke maand drie logeerweekenden.
Bij de logeerweekenden werken wij met vaste groepen jongeren.  Nadat je bent geweest voor een proefweekend, kijken wij welke groepssamenstelling het beste bij je past. Wij zullen je daarna voor die logeerdata uitnodigen. 

Wil je liever eenmalig komen logeren, neem dan contact met ons op!
Zes weken voor aanvang van een logeerweekend mailen wij de beschikbare plekken, waarvoor je je kunt aanmelden. 

 

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Tijdens een logeerweekend is er dag en nacht een begeleider aanwezig die jou de begeleiding kan bieden die je nodig hebt. Er is voor negen jongeren één begeleider beschikbaar.  

Heb je ondersteuning nodig bij je persoonlijke verzorging of kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het structureren van de dag? Dan kan je daar individuele begeleiding voor inkopen.

Meer informatie over de kosten van de logeerweekenden vind je hier

Je verblijf

Je verblijft tijdens je logeerweekend op een tweepersoonskamer. De hotelkamer heeft een eigen badkamer met een bad of douche. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers hebben een tv en in het hotel is Wi-Fi aanwezig. Tijdens het logeerweekend maken we gebruik van een gemeenschappelijke ruimte (huiskamer).

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

  • hotelkamer
  • begeleiding
  • ontbijt, lunch en diner
  • 1 begeleider voor negen jongeren
  • activiteiten

Wil je meer weten over de kosten van een logeerweekend? Klik dan hier. 

HET HOTEL

Tijdens het logeerweekend verblijf je in ons Hotel, waar je gebruik kunt maken van de volgende faciliteiten:

  • zwembad
  • midgetgolfbaan
  • snoezelruimte
  • theater
  • fitnesszaal

Je ontmoet andere jongeren en samen gaan jullie van alles beleven. Wij maken er met elkaar een gezellig weekend van! 

Lees hier meer over ons Hotel

OPENINGSTIJDEN

Start op vrijdagmiddag om 17:00 uur.
Afsluiting op zondag om 17:00 uur.

Op vrijdagmiddag mag je vanaf 17:00 uur bij ons binnenlopen, waarna we om 18.00 uur aan tafel gaan voor een gezamenlijk driegangendiner, samen met alle begeleiders. Voor € 24,50 p.p. kunnen je ouders ook blijven eten. Het is dan wel fijn als ze van te voren even reserveren. 

Op zondagmiddag om 17:00 uur sluiten we het logeerweekend af en gaat iedereen weer naar huis. 

Wil je niet het hele weekend blijven omdat je nog wat moet wennen aan het logeren? Dan bespreken we graag met jou onze mogelijkheden. 

Aanmelden

Wil je deelnemen aan een logeerweekend of vakantieweek of wil je meer weten? Vul dan ons contactformulier in.