Vakantieweken

De vakantieweken van Parc Spelderholt staan bekend om het plezier hebben en ontspannen met elkaar. Tijdens een begeleide vakantie, verblijf je met andere (jong)volwassen met een verstandelijke beperking in ons Hotel en maken we er een fantastische vakantieweek van. Ben jij een avonturier? Hou je van lekker eten of ben je muzikaal? Lees dan gauw verder.

 

WAT DOEN WE TIJDENS EEN VAKANTIEWEEK? 

Voor elke vakantieweek bedenken we een thema en organiseren we rondom dit thema allerlei leuke activiteiten.

 • CULINAIR 
  Hou je van lekker eten, proeven en koken? Dan zijn de culinaire vakantieweken echt iets voor jou!
  Je prikkelt al je culinaire zintuigen. Terwijl de heerlijke geuren door het restaurant gaan kan jij samen met de andere gasten jullie zelfgemaakt eten proeven. Tijdens deze week gaan we een kampvuur maken om de marsmallows of worstjes te bakken. Misschien gaan we tijdens een culinaire week wel elke dag het eten van een ander land proeven.
 • ACTIEF
  Lekker bewegen en actief zijn. De actieve vakantieweken worden gevuld met fitnessen, wandelen, bootcampen, midgetgolfen en nog veel meer actie.
  Tijdens deze vakantieweken zijn we vooral actief met elkaar. Dit is wel aangepast aan jou dus ook als je minder goed ter been bent kan je je prima inschrijven voor deze week. Een speurtocht doen, je spierballen trainen en wie weet bezoeken we ook nog wel een boksschool en doen we een les mee. Dus ben je graag in beweging en hou je van een uitdaging? Geef je dan op voor een actieve week.
 • CREATIEF
  Schilderen, timmeren, kleien, als echte creatieveling kan je je hart ophalen tijdens de creatieve vakantieweken. De mooiste creaties worden in deze week gemaakt. Van het verven van t-shirts tot het timmeren van vogelhuisjes. 
 • MUZIEK, THEATER EN DANS
  Hou jij van zingen, muziek, theater en dansen? In ons theater heb je alle ruimte om jouw talenten te laten zien en horen.

Wil je weten wanneer wij vakantieweken organiseren? Kijk dan naar ons aanbod voor 2019.

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Tijdens de vakantieweek is er altijd één begeleider aanwezig. Deze begeleider is er dag en nacht. 
Voor negen gasten wordt er één begeleider ingezet. Als er meer dan negen gasten komen dan zal er een tweede begeleider aanwezig zijn. 
Heb je ondersteuning nodig bij je persoonlijke verzorging of is het voor jou prettig om bijvoorbeeld de dag te structureren? Dan kan je hier individuele begeleiding voor inkopen.
Heb je verpleegkundige ondersteuning nodig? Laat ons dit weten. Wij kunnen dan (beperkt) passende zorg voor je regelen.

Je VERBLIJF

Je slaapt op een tweepersoonskamer. We bekijken samen of je hier alleen gaat slapen of samen met een andere jongere. De hotelkamer heeft een badkamer met een bad of douche. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers hebben een tv en in het hotel is wifi aanwezig.

Tijdens je verblijf is het volgende inbegrepen:

 • hotelkamer
 • begeleiding
 • ontbijt, lunch en diner
 • begeleiding
 • activiteiten*

* Tijdens de vakantieweken vragen wij een eigen bijdrage (groepsgeld) voor o.a. entreegelden en materiaal.

HET HOTEL

Tijdens de vakantieweek logeer je samen met ongeveer 10-15 gasten in ons Hotel. In de vakantieweken ontmoet je andere (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met deze gasten ga je van alles beleven en maken wij er met elkaar een onvergetelijke vakantie van. Je verblijft in ons Hotel met veel faciliteiten, onder andere:

 • zwembad
 • midgetgolfbaan
 • snoezelruimte
 • theater
 • fitnesszaal

OPENINGSTIJDEN 

Als je bij ons op vakantie komt zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Een hele week: We beginnen op vrijdagmiddag om 15:00 uur met een activiteit en vervolgens een 3-gangen diner klaargemaakt door onze kok. Als je ouders/vertegenwoordigers het leuk vinden om mee te eten, dan is dat mogelijk. Voor € 19,50 p.p.; wel graag even reserveren. 
  De vakantieweek eindigt op vrijdagmiddag om 15:00 uur. Je wordt dan opgehaald in Boszicht (verdieping -1 in het hotel).
 • Een midweek: Is een week te lang? Dan mag je ook voor een midweek komen. Op maandagmiddag om 15:00 uur ben je dan van harte welkom. Je wordt op vrijdagmiddag om 15:00 uur weer opgehaald.
 • Wil je graag iets anders dan een hele week of midweek? Dit is altijd bespreekbaar. Neem dan contact met ons op via het aanmeldformulier.
Meld je aan voor de vakantieweken!