Vakantieweken

De vakantieweken van Parc Spelderholt staan bekend om het plezier hebben en ontspannen met elkaar. Tijdens een begeleide vakantie, verblijf je met andere (jong)volwassen met een verstandelijke beperking in ons Hotel op de Veluwe en maken we er een fantastische vakantieweek van. Ben jij een avonturier? Hou je van lekker eten of ben je muzikaal? Lees dan gauw verder.

WAT DOEN WE TIJDENS EEN VAKANTIEWEEK? 

Voor elke vakantieweek bedenken we een thema en organiseren we rondom dit thema allerlei leuke activiteiten.
De thema's worden zo divers mogelijk gemaakt zodat het voor een ieder leuk is om aan te sluiten.

Hierbij kan worden gedacht aan verschillende soorten activiteiten die worden aangeboden (creatief, culinair en actief bijvoorbeeld), maar ook in hoeverre een activiteit los van elkaar kan worden uitgevoerd of er juist moet worden samengewerkt. Zie hier een voorbeeld van een programma. 

Wil je weten wanneer wij vakantieweken organiseren? Kijk dan naar ons aanbod 2024!

 

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De vakanties vinden altijd onder begeleiding plaats. De begeleider is dag en nacht aanwezig.  
Voor negen gasten wordt er één begeleider ingezet. Als er meer dan negen gasten komen dan zal er een tweede begeleider aanwezig zijn. 
Heb je ondersteuning nodig bij je persoonlijke verzorging of is het voor jou prettig om bijvoorbeeld de dag te structureren? Dan kan je hier individuele begeleiding voor inkopen.
Heb je verpleegkundige ondersteuning nodig? Laat ons dit weten. Wij kunnen dan (beperkt) passende zorg voor je regelen.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Je VERBLIJF

Je slaapt op een tweepersoonskamer. We bekijken samen of je hier alleen gaat slapen of samen met een andere jongere. De hotelkamer heeft een badkamer met een bad of douche. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers hebben een tv en in het hotel is wifi aanwezig. De kamers zijn aangepast voor mindervaliden en het hele hotel is rolstoelvriendelijk.

Tijdens je verblijf is het volgende inbegrepen:

 • hotelkamer
 • begeleiding
 • ontbijt, lunch en diner
 • begeleiding
 • activiteiten*

* Tijdens de vakantieweken vragen wij een eigen bijdrage (groepsgeld) voor o.a. entreegelden en materiaal.

Kosten vakantieweek

Bekijk een overzicht van de kosten voor een begeleide vakantie hier.

HET HOTEL

Tijdens de vakantieweek logeer je samen met ongeveer 10-15 gasten in ons Hotel. Dit hotel staat op het Parc Spelderholt landgoed midden in de Veluwse bossen in de buurt van Apeldoorn. Onderdeel van ons landgoed is het meer dan 100 jaar oude kasteel. In de vakantieweken ontmoet je andere (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met deze gasten ga je van alles beleven en maken wij er met elkaar een onvergetelijke vakantie van. Je verblijft in ons Hotel met veel faciliteiten, onder andere:

 • zwembad
 • midgetgolfbaan
 • snoezelruimte
 • theater
 • fitnesszaal

duur vakantieweek

Als je bij ons op een begeleide vakantie komt zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Een hele week: We beginnen op vrijdagmiddag om 15:30 uur met vervolgens een 3-gangen diner klaargemaakt door onze kok. Als je ouders/vertegenwoordigers het leuk vinden om mee te eten, dan is dat mogelijk. Voor € 24,50 p.p.; wel graag even reserveren
  De vakantieweek eindigt op vrijdagmiddag om 15:30 uur. 
 • Een midweek: Is een week te lang? Dan mag je ook voor een midweek komen. Op maandagmiddag om 15:30 uur ben je dan van harte welkom. Je wordt op vrijdagmiddag om 15:30 uur weer opgehaald.
 • Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
Meld je aan voor de vakantieweken!