Kasteel Veluwe

Het Spelderholt kasteel op de Veluwe is de perfecte plek om even te onthaasten. Of dit nu in de vorm van een gezellige familiedag, stijlvol galafeest of spetterend jubileum is. En ook voor het organiseren van een vergadering biedt het Spelderholt in Beekbergen de ideale locatie. Onze studenten, jongeren met een (licht) verstandelijke beperking die bij ons een ontwikkeltraject volgen, zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. En de prachtige omgeving waarin ons kasteel op de Veluwe zich bevindt maakt dat onthaasten en ontstressen vanzelf gaan.

Routebeschrijving

Kasteel veluwe - de perfecte feestlocatie

Ons prachtige kasteel op de Veluwe biedt een uitstekend decor voor ieder type feest. De zalen bieden plek aan 20 tot 200 personen en beschikken over sfeervolle authentieke elementen. En onze medewerkers zullen zorgen voor onbezorgde gastvrijheid. Kortom, welk feest u ook wilt organiseren, bij ons bent u aan het juiste adres. Feesten die vaak bij Spelderholt georganiseerd worden zijn bruiloften, familiedagen, personeelsfeesten, bedrijfsuitjes, geboortefeesten en surprise party’s. We denken graag met u mee over de ideale organisatie van uw feest, zodat we er een onvergetelijke dag van kunnen maken! Meer weten over het Spelderholt kasteel op de Veluwe als feestlocatie?

Vergaderen in het Kasteel op de Veluwe

Kasteel Spelderholt vormt in combinatie met Hotel Spelderholt de ideale locatie voor zakelijke evenementen als een vergadering, congres, conferentie, training of bedrijfsborrel. Het kasteel bevindt zich middenin de Veluwse bossen en beschikt over 7 vergaderzalen van verschillend formaat. De zalen bieden ruimte aan 4 tot 17 personen, afhankelijk van de gewenste opstelling (Carré, kring, U-vorm of theater). Ons hotel beschikt over 3 vergaderzalen die ruimte bieden aan 5 tot 40 personen. Wilt u volledig ontzorgd worden tijdens uw vergadering? Kies dan voor één van onze vergaderarrangementen. U krijg dan o.a. koffie/thee en lekkernijen op zaal gebracht.

De rijke geschiedenis van Kasteel Spelderholt

In 1730 werd ‘Het Spelderholt’ voor het eerst vermeld. Het verwees in die tijd naar een boerderij waarbij ‘Spel’ waarschijnlijk een afkorting is voor ‘Kerspel’, wat kerkdorp betekent. En ‘Holt’ verwijst naar het omliggende bos dat timmerhout leverde. In 1905 kocht jonkheer Louis Frederik Teixeira de Mattos de grond van Spelderholt op om er een buitenverblijf, ofwel het kasteel, op de Veluwe te stichten. In eerste instantie was het bedoeld als zomerverblijf, maar de familie Teixeira de Mattos woonde er een lange tijd permanent. In 1921 stond de familie het kasteel op de Veluwe en omliggende grond, op ongeveer 14 hectare na, af aan de Staat der Nederlanden. Tijdens de tweede wereldoorlog hebben nazi-kopstukken Seyss-Inquart en Wimmer hier gewoond. En aan het eind van de oorlog nam prins Bernhard tijdelijk zijn intrek in het landhuis. Op het landgoed vind je verschillende gemeentelijke monumenten als het landhuis, het Koetshuis, de Maalderij, een tennishuisje en het tuinmanshuis. Bekijk onze pagina ‘Geschiedenis van Spelderholt’ voor een uitgebreide omschrijving van de rijke geschiedenis die ons kasteel op de Veluwe en omliggend landgoed kent.

 

 

Wilt u een zaal in ons kasteel reserveren voor bijvoorbeeld een vergadering, feest of congres?