Spelderholt salade wint 1ste prijs!

Horecastudenten Symen, Tjalling en Victor zijn afgelopen maandag samen met kok Patrick afgereisd naar Zeeland om mee te doen aan een nationale vakwedstrijd in de categorie ‘catering’. Talenten van verschillende niveaus en met allerlei soorten beperkingen kwamen in Grand Hotel Ter Duin in Burgh Haamstede in teamverband bijeen om deze beroepenwedstrijd aan te gaan.

De zelfgemaakte Ceasar Salade viel echter dusdanig bij de jury in de smaak dat team Parc Spelderholt daarmee de eerste prijs gewonnen heeft en doorgaat naar de vakwedstrijden op Europees niveau in de Amsterdam RAI op 16 maart 2017.

Over ‘Paraskills Competition’

Deze wedstrijd was georganiseerd door Stichting Kenniscentrum PRO WORK in het kader van het Europese project ‘Paraskills Competition’. De wedstrijden zijn gebaseerd op de al jarenlange succesvolle “Skills Talents” wedstrijden van WorldSkills Netherlands (vakwedstrijden voor laatstejaars VMBO-leerlingen). De groenvoorziening- en catering wedstrijden zijn speciaal ontwikkeld voor een doelgroep met een arbeidsbeperking. In 6 andere Europese landen worden soortgelijke nationale wedstrijden georganiseerd. Het project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het programma “Erasmus+”.

Ook De Stentor heeft hier aandacht aan besteed. Klik en lees hun bericht!