Ontdek de verborgen schatten van Kasteel Spelderholt tijdens de Open Monumentendagen

Wat maakt jouw bezoek aan Kasteel Spelderholt nu zo speciaal? 

Het is weer een bijzonder jaar voor Parc Spelderholt, aangezien we de deuren van ons prachtige Kasteel Spelderholt openen voor de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2023. Het is een kans om de architecturale schoonheid en het rijke erfgoed van ons Kasteel te ontdekken, een parel genesteld in de natuurlijke schoonheid van ons uitgestrekte landgoed nabij Apeldoorn. 

Bij Parc Spelderholt combineren we erfgoed met hart. Elke steen van Kasteel Spelderholt vertelt een verhaal, niet alleen over zijn verleden, maar ook over zijn huidige rol als het kloppende hart van Parc Spelderholt. Het is meer dan een gebouw; het is een plek waar onze studenten met een verstandelijke beperking kunnen leren, groeien en bloeien, en bijdragen aan het leven van onze gasten.  

Dit jaar gaat er ook aandacht uit naar de verschillende, kleinere monumenten op het Parc. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het koetshuis, dat tegenwoordig wordt gebruikt als huisvesting voor onze studenten. De maalderij met silo is ook een mooi voorbeeld; deze dateert uit 1955 en is gebouwd in Delftse Schoolsijl. Ook het tennishuisje staat nog steeds op het Parc en is goed onderhouden. Het tennishuisje werd oorspronkelijk gebouwd als tuinhuisje voor de dochter des huizes. En zo zijn er nog meer architecturale schoonheden te bezichtigen tijdens de Open Monumentendagen op het Parc. Stuk voor stuk met een rijke historie, vullen zij het complete plaatje van Parc Spelderholt aan. Mogen we jou verwelkomen? 

Combineer het bezoek met één of meer van onze diensten

Kom tijdens de Open Monumentendagen en dompel jezelf onder in de unieke charme van Kasteel Spelderholt. Verrijk je bezoek met een overnachting in ons comfortabele Hotel Spelderholt of geniet van een heerlijke lunch of diner in ons Restaurant Spelderholt. Natuurlijk zijn een hotelovernachting en een lunch of diner in ons restaurant ook heel goed te combineren. Beleef een dag vol cultuur, culinaire verrassingen en de warme glimlach van onze studenten. 

We kijken uit naar jullie bezoek aan Kasteel Spelderholt tijdens de Open Monumentendagen en we hopen dat u net zo veel van deze plek gaat houden als wij doen. Bezoek onze website voor meer informatie en plan vandaag nog je bezoek.