Parc Spelderholt finalist INC Awards 2023

Academie Spelderholt is een plek waar jongeren met een beperking zich verder kunnen ontplooien na het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) of de praktijkschool. Zij worden hier gestimuleerd om hun grenzen te verleggen, hun zelfstandigheid te vergroten en te bouwen aan persoonlijke en sociale ontwikkeling. Tijdens het vierjarige traject aan Academie Spelderholt vergroten de studenten niet alleen hun zelfvertrouwen, maar ontwikkelen ze ook hun woonvaardigheden. Dankzij deze aanpak zetten veel van deze jongeren zelfverzekerd stappen richting de reguliere arbeidsmarkt of een arbeidsmatige dagbesteding.

Bovendien verwelkomt Parc Spelderholt gasten met open armen in Hotel Spelderholt en Kasteel Spelderholt. Hier combineren studenten het geleerde met de praktijk (tijdens de leergangen Horeca, Onderhoud of Dienstverlening), onder begeleiding van professionals, waardoor elk verblijf een prettige ervaring wordt. Of het nu gaat om conferentiearrangementen of bruisende feesten, de mix van leren en gastvrijheid maakt Parc Spelderholt onvergelijkbaar en uniek. 

Met de INC Awards wil Stichting Upside Down de maatschappij inspireren met een andere blik te kijken naar mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat vooral om hun mogelijkheden en talenten. De ‘INC Awards’ zijn bedoeld voor bedrijven en organisaties die mensen met een verstandelijke beperking omarmen. Een ‘INC Award’ is een compliment en aanmoediging tegelijkertijd! Met deze prijs vieren we dat mensen met een verstandelijke beperking steeds volwaardiger meedraaien in onze maatschappij. Met het bereiken van de finale van de INC Awards wordt het ontwikkelingstraject van Parc Spelderholt opnieuw beloond en gewaardeerd en sluiten hun missies op elkaar aan door iedereen kansen te geven door inzet van eigen mogelijkheden en talenten.

 

Kortom, we kunnen trots zijn dat we bij de 16 finalisten zaten van de ruim 160 genomineerden! Dank aan al degenen die aan deze avond een bijdrage hebben geleverd om op veel verschillende momenten zichtbaar aanwezig te kunnen zijn.

 

Voor interviews of aanvullende informatie, neem contact op met Annette Fritschy (directeur) via annette.fritschy@parcspelderholt.nl

Voor meer informatie kijk op de site van INCAwards.nl