Aan het woord

Twee leuke meiden, Myrthe (19) en Annelou (18), studenten aan Academie Spelderholt, die van wanten weten en graag iets vertellen over wat ze als student op Parc Spelderholt doen, hoe ze wonen en wat ze leren.

Annelou heeft gekozen voor de leergang horeca-assistent omdat ze het een mooi vak vindt. En omdat ze zichzelf ook op dat vlak wil ontwikkelen. Iedereen moet een kans krijgen, ook als je een beperking hebt, vindt ze. “Want niemand is 100%”, zegt ze met enige stemverheffing, “het maakt niet uit hoe je bent, je bent zoals je bent”. Ze vertelt dat haar leven sinds ze op Spelderholt woont, leert en werkt (een jaar van het driejarige ontwikkelingstraject zit er bijna op) totaal veranderd is.

“Ik kan veel meer dan ik altijd gedacht heb! En Spelderholt en de gasten die op het Kasteel of in het Hotel komen vergaderen, feesten of logeren hebben mij daar enorm bij geholpen!”

 

Myrthe (19 jaar) had al wel wat ervaring in de horeca opgedaan en dat is de reden dat ze zich op Academie Spelderholt heeft aangemeld voor de leergang tot horeca-assistent. Een goede keus, want Myrthe vindt het leuk om gasten te ontvangen en ervoor te zorgen dat ze een fijne tijd op het Parc hebben. “Sinds ik op Spelderholt woon ziet mijn leven er totaal anders uit”, zegt ze. “Vroeger werd vaak tegen me gezegd dat ik nooit een diploma zou kunnen halen. Nou, dat zullen we nog wel eens zien, ik hoop volgend jaar december met het Spelderholt-diploma op zak te kunnen gaan werken”.

Binnenkort gaat het zomerrooster in en staan de vakanties voor de deur. Beide dames hebben al leuke plannen gemaakt. Myrthe gaat veel stokbrood met Franse kaas eten aan de Bretonse kust en Annelou – ze houdt heel erg van pizza – gaat ‘glamperen’ aan het Gardameer. Ze hebben er zin in!

“Graag stel ik mij via deze weg voor: Ik ben Dassia Schell, 38 jaar. Samen met mijn man en drie kinderen van 1, 5 en 7 jaar woon ik al 17 jaar met veel plezier in het mooie Ugchelen. Ik sport graag, hou van eten en van uit eten gaan met familie en vrienden en vind het heerlijk om er op uit te trekken met de camper.

Sinds 1 juni jl. ben ik een nieuw gezicht binnen Parc Spelderholt, waar ik als banqueting/sales medewerker aan de slag ben gegaan. De afgelopen 11 jaar heb ik als front office manager bij Fletcher Hotel veel ervaring opgedaan. Het was het perfecte moment om een andere uitdaging aan te gaan en mijn opgedane kennis en ervaring mee te nemen naar Parc Spelderholt. Het geeft mij voldoening als ik gasten/klanten kan helpen die op zoek zijn naar een geschikte locatie en ik de bijbehorende organisatie en planning daar om heen kan doen.

Parc Spelderholt is een unieke locatie met een uniek concept in een bosrijke omgeving en onder andere geschikt voor congressen, vergaderingen en bruiloften.

Eerste indruk tot nu toe: De ontspannen werksfeer, goede onderlinge contacten met collega’s en de studenten en de leuke afwisseling in het werk. Geen dag is hetzelfde.

Ik zie er naar uit om kennis met u te maken!”