Opening Spelderholt sportveld

Zonder mevrouw Werumeus Buning was de realisatie van dit mooie sportveld niet tot stand gekomen. Een van de familieleden die bij de bijeenkomst aanwezig was vertelde dat mevrouw Werumeus een trouwe bezoekster aan ons Parc was en diverse vergaderingen en bijeenkomsten georganiseerd heeft voor de organisatie waarvoor zij werkzaam was. In die tijd heeft Parc Spelderholt een dusdanig speciale plek in haar hart veroverd, dat zij ons een mooi geldbedrag heeft nagelaten.

En we hadden een olympisch kampioen rolstoeltennis in ons midden, Aniek van Koot, die in Londen in 2012 twee zilveren medailles in de wacht heeft weten te slepen en op de paralympics in Rio de Janeiro in 2016 niet alleen een zilveren plak voor de damesenkel maar ook goud op de damesdubbel. Waarmee zij toch echt wel bewezen heeft dat een beperking niet altijd beperkend hoeft te zijn. De meegebracht medailles waren daar het glimmende bewijs van. Ze vertelde hoe belangrijk sport is, voor iedereen, omdat je er blij van wordt en er een goed gevoel aan over houdt en dat het hebben van plezier een belangrijk ingrediënt is voor het behalen van succes. Zij voegde daaraan toe dat – ook al zijn er soms wat tegenslagen – opgeven nooit een optie is!

 

Nadat we gezamenlijk een toost hadden uitgebracht en onder aanmoediging van Danielle en Niels een vreugdedans hadden gemaakt, vertrok een ieder huiswaarts.

Tot slot nog een woord van dank aan een ieder die dit bijzondere evenement in goede banen heeft weten te leiden en met name aan Rinske Smit, die in het kader van een maatschappelijke stage een flinke bijdrage heeft geleverd aan het bedenken van een leuk programma en de uitvoering daarvan, en Gudo Kramer, directeur Topsport Gelderland. Hij is degene die het contact tussen Aniek van Koot en Parc Spelderholt tot stand heeft weten te brengen en is blij dat hij daarmee, vanuit Topsport Gelderland en HAN Sport & Bewegen, een bijdrage heeft kunnen leveren.