Logeren voor kinderen met EMB

Bent u op zoek naar een logeerplek voor uw kind met EMB? Dat is mogelijk in Hotel Spelderholt. Wij organiseren logeerweekenden in ons aangepaste hotel, dat gelegen is in een rustige, bosrijke omgeving. Speciaal voor thuiswonende kinderen met een ernstig meervoudige beperking. 

Wilt u er samen met uw hele gezin op uit? Ook dat is mogelijk! Lees meer hierover op vakantie met het hele gezin

 *De afkorting EMB staat voor ernstige meervoudige beperking. Wij hebben ervoor gekozen om deze term te gebruiken, maar soms worden ook de termen EMG (ernstig meervoudig gehandicapt), MCG (meervoudig complex gehandicapt), ECMB (ernstig meervoudige complexe beperkingen) en (Z)EVMB (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen) gebruikt. Hiermee bedoelen wij hetzelfde.

Door de impact van de coronamaatregelen op onze organisatie worden er helaas voorlopig geen logeerweekenden voor kinderen met een EMB georganiseerd. Op dit moment onderzoeken wij de mogelijkheid om jaarlijks een of meer midweken voor deze doelgroep te organiseren. U kunt uw interesse kenbaar maken door ons contactformulier in te vullen.

LOGEERWEEKENDEN

Het doel van het logeerweekend is een fijn weekend beleven met passende zorg en begeleiding in een mooie omgeving met vele mogelijkheden.

Het logeerweekend start op vrijdagmiddag om 17:00u en eindigt op zondagmiddag 17:00u. Het dagprogramma bestaat uit leuke passende activiteiten, afgewisseld met momenten van ontspanning. Dit alles afgestemd op de mogelijkheden en de belevingswereld van uw kind.

Het aangepaste hotel biedt diverse faciliteiten, zoals een therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte voor een aangenaam verblijf.

Interesse in onze logeerweekenden? Neem dan contact met ons op. 

 

BEGELEIDING

Onze begeleiders zijn gericht op optimale zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Zij hebben oog voor uw kind en stellen de mogelijkheden en belevingswereld van hem of haar centraal. We zoeken naar de juiste balans tussen activiteiten en ontspanning en kijken naar wat op dat moment de behoefte is.

We vinden het belangrijk dat uw kind er verzorgd uitziet. Daarom besteden wij tijd en aandacht aan de persoonlijke verzorging en geven tijdig ondersteuning bij de hulpvraag van dat moment.

Tijdens een weekend zijn er 24 uur per dag begeleiders aanwezig voor een groep van 4 tot 5 kinderen. Wanneer meer inzet nodig is, dan kan dit ingekocht worden.
Dit onderwerp komt tijdens het kennismakingsgesprek aan de orde.

HET HOTEL

Het logeerweekend vindt plaats in ons hotel. De kamers en faciliteiten zijn toegankelijk voor rolstoelgebonden gasten. Daarnaast zijn diverse hulpmiddelen aanwezig, zoals hoog/laag bedden, tilliften en douchebrancards. Voor andere hulpmiddelen werken wij samen met een externe partij, die deze hulpmiddelen kan leveren.

De rustige, bosrijke omgeving en de faciliteiten waar ons hotel over beschikt, passen goed bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Het hotel beschikt onder andere over een therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte. 

Meer weten over ons hotel? Klik hier.

FINANCIERING

De kosten voor een logeerweekend kunnen vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) betaald worden. Heeft uw kind een indicatie in ZIN (Zorg In Natura), dan kan het budget (of een deel daarvan) eventueel omgezet worden naar PGB.
Wij werken met een basis uurtarief van €11,34 per uur voor logeeropvang. Het basispakket bestaat uit 24 uur begeleiding in een groep van 4 à 5 kinderen en twee individuele momenten per dag. In het kennismakingsgesprek kijken we samen welke individuele begeleiding nodig is en of er extra hulpmiddelen beschikbaar moeten zijn. Wanneer meer inzet van begeleiders en/of extra hulpmiddelen nodig zijn, dan kan dit ingekocht worden. In dat geval zal er sprake zijn van een afwijkend uurtarief. Hierover zullen wij u dan uiteraard informeren. 
Voordat het logeerweekend begint verzorgen wij de juiste zorgovereenkomst en de daarbij behorende documenten.

Voor bovenstaand uurtarief ontvangt uw kind:

  • 24 uur begeleiding per dag in een groep van 4 à 5 kinderen
  • Twee individuele momenten per dag
  • Hotelkamer met, indien gewenst, extra hulpmiddelen
  • Ontbijt, lunch en diner
  • Gedurende de dag water, koffie en thee
  • Leuk passend dagprogramma

 Vragen? Neemt u dan contact met ons op. 

INTERESSE?

Nieuwsgierig geworden? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij vinden het belangrijk om wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen. Een kennismakingsgesprek maakt dan ook vast onderdeel uit van de aanmelding.

Uiteraard kunt u ook per mail en telefonisch contact opnemen voor meer informatie of vragen.