Informatie COVID-19: Parc Spelderholt is geopend en hanteert aangepaste maatregelen.
Meer informatie

Logeren voor kinderen met EMB

Op zoek naar een logeerplek voor uw kind met EMB? Dat is mogelijk in Hotel Spelderholt. Wij organiseren logeerweekenden in ons aangepaste Hotel, in een rustige bosrijke omgeving. Speciaal voor thuiswonende kinderen met een ernstig meervoudige beperking. 

Liever een plek voor het hele gezin om een weekend of week te verblijven samen met uw kind met een ernstig meervoudige beperking? Parc Spelderholt biedt een geheel verzorgd verblijf waarbij jullie als gezin er even tussenuit zijn. Lees hier meer informatie over vakantie met het hele gezin

 

*De afkorting EMB staat voor ernstige meervoudige beperking. Wij hebben ervoor gekozen om deze term te gebruiken maar soms worden ook de termen EMG (ernstig meervoudig gehandicapt), MCG (meervoudig complex gehandicapt), ECMB (ernstig meervoudige complexe beperkingen) en (Z)EVMB (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen) gebruikt. Hiermee bedoelen wij hetzelfde.

 

LOGEERWEEKENDEN

Het doel van het logeerweekend is een fijn weekend beleven met passende zorg en begeleiding in een mooie omgeving met vele mogelijkheden.

Het logeerweekend start op vrijdagmiddag om 17:00u tot zondagmiddag 17:00u. Het dagprogramma bestaat uit leuke passende activiteiten afgewisseld met momenten van ontspanning. Afgestemd op de mogelijkheden en de belevingswereld van uw kind.

Een plek waar begeleiders gericht zijn op optimale zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.
Het aangepaste hotel biedt faciliteiten als een therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte voor een aangenaam verblijf.

Klik hier voor ons aanbod van de EMB Logeerweekenden & Vakantieweken 2020

BEGELEIDING

De begeleiders streven ernaar zorgvuldig en betrouwbaar te zijn. Dit doen ze door oog te hebben voor het kind. De mogelijkheden en belevingswereld van uw kind staan centraal. Met een balans tussen activiteiten en ontspanning, kijkend wat op dat moment de behoefte is.

We vinden het belangrijk dat uw kind er verzorgd uitziet. Daarom besteden wij tijd en aandacht aan de persoonlijke verzorging en geven tijdig ondersteuning bij de hulpvraag van dat moment.

Tijdens een weekend zijn er 24 uur per dag begeleiders aanwezig voor een groep van 4 tot 5 kinderen. Wanneer meer inzet nodig is kan dit ingekocht worden. Dit is een gespreksonderwerp in het kennismakingsgesprek.

HET HOTEL

Het logeerweekend vindt plaats in ons Hotel. De kamers en faciliteiten zijn toegankelijk voor rolstoelgebonden gasten. Daarnaast zijn een aantal hulpmiddelen aanwezig, bijvoorbeeld een hoog-laag bed, tillift en douchebrancard. Voor andere hulpmiddelen hebben wij contact met  een externe partij die deze hulpmiddelen kan bezorgen.

De rustige en bosrijke omgeving en de faciliteiten waar ons hotel over beschikt passen goed bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Het Hotel beschikt over een  therapeutisch zwembad (32ºC) en een ruime snoezelruimte

Meer weten over ons hotel? Klik hier.

AANBOD

Klik hier voor ons aanbod van de EMB Logeerweekenden & Vakantieweken 2020

FINANCIERING

De kosten voor een logeerweekend kunnen vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) betaald worden. Heeft uw kind een indicatie in ZIN (Zorg In Natura) dan kan het budget (of een deel daarvan) eventueel omgezet worden naar PGB.
Een logeerweekend bestaat uit 48 uur Wij werken met een basis uurtarief van €12,90 per uur voor logeeropvang. Dit uurtarief wordt vastgesteld op basis van de hoeveelheid extra individuele begeleiding die uw kind nodig heeft/inkoopt. Het basispakket bestaat uit 24 uur begeleiding in een groep van 4 á 5 kinderen en twee individuele momenten per dag. In het kennismakingsgesprek kijken we samen welke individuele begeleiding er nodig is en of er extra hulpmiddelen nodig zijn.
Wanneer meer inzet van begeleiders en/of extra hulpmiddelen nodig zijn dan kan dit ingekocht worden.
Voordat het logeerweekend begint verzorgen wij de juiste zorgovereenkomst en de daarbij behorende documenten.

 

Logeerweekend: (prijspeil 2020)

Uurtarief

Tarief weekend

 

Standaard Logeerweekend (48 uur)

€12,90

€619,36

 

Standaard weekend met half uur extra zorg

€13,83

€663,92

 

Standaard weekend met een uur extra zorg

€14,77

€708,96

 

Standaard weekend met anderhalf uur extra zorg

€15,70

€753,52

 

Standaard weekend met twee uur extra zorg

€16,63

€798,08

 

 Voor bovenstaand tarief ontvangt uw kind:

  • 24 uur begeleiding per dag in een groep van 4 á 5 kinderen
  • Twee individuele momenten per dag
  • Hotelkamer met eventuele beschikbare hulpmiddelen
  • Ontbijt, lunch en diner
  • Gedurende de dag water, koffie en thee
  • Leuk passend dagprogramma

 Vragen? Neem dan contact met ons op. 

INTERESSE?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij vinden het belangrijk om wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen. Een kennismakingsgesprek maakt dan ook vast onderdeel uit van de aanmelding.

Uiteraard kunt u ook per mail en telefonisch contact opnemen voor meer informatie en/of eventuele vragen.