Logeren EMB

weekend weg voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) of het hele gezin

Samen met uw kind met een ernstig meervoudige beperking en uw gezin vakantie vieren?
Dat is mogelijk in Hotel Spelderholt. U ervaart rust, ontspanning en plezier en als u wilt kunnen wij de zorg voor uw kind op bepaalde momenten van u overnemen, zodat u de tijd eens even aan u zelf heeft.

Maar ook een volledig verzorgd weekend voor uw dochter of zoon behoort tot de mogelijkheden.
Dan nemen wij de zorg dag en nacht van u over. Ons doel is dat uw kind een fijn weekend heeft, samen met andere kinderen kan zijn en passende activiteiten kan ondernemen. En dat alles met de juiste zorg en onder goede begeleiding. Ons rolstoelvriendelijke hotel biedt veel mogelijkheden en faciliteiten die een aangenaam verblijf voor uw kind mogelijk maken. En het biedt u als ouders of gezin de gelegenheid om uw zinnen te verzetten en even op adem te komen.

Logeerweekenden voor uw kind met EMB

Wij bieden ook logeerweekenden aan voor alleen uw kind met EMB. Doel is om uw kind een fijn weekend te laten beleven met de juiste zorg en begeleiding. Een weekend op een plek waar uw kind kan ontspannen en leuke passende activiteiten krijgt aangeboden. Een plek waar begeleiders gericht zijn op optimale zorgvuldigheid en betrouwbaarheid in de zorg en begeleiding voor uw kind.

Het rolstoelvriendelijke hotel biedt vele mogelijkheden en faciliteiten die een aangenaam verblijf voor uw kind mogelijk maken. Het weekend biedt u als ouders of gezin ook de gelegenheid om uw zinnen te verzetten en even op adem te komen.

Klik hier voor ons aanbod van 2019 en hier voor ons aanbod van 2020!

WAT is mogelijk tijdens een verblijf in Hotel Spelderholt?

Wanneer uw kind bij ons komt verblijven, zijn er standaard twee momenten per dag beschikbaar om de zorg en begeleiding over te nemen. Wij bieden ook de mogelijkheid om meer zorg in te kopen indien dit gewenst is.

 In overleg kunnen wij bijvoorbeeld de volgende begeleidingsmomenten overnemen:

 • Oppasfunctie, voor een uitje zonder uw kind
 • Uitslapen voor u: wij nemen de verzorging in de ochtend over
 • Overname eventuele nachtzorg zodat u kunt rusten
 • Overname van verpleegtechnische handelingen
 • Extra activiteit zoals begeleid zwemmen, snoezelen of andere activiteiten 

Bij een weekend voor alleen EMB kinderen, is er in de basis 24 uurs begeleiding in groepjes van 4-5 kinderen. Extra inzet en 1 op 1 begeleiding kan naar wens ingezet worden tegen een extra vergoeding.

HET HOTEL

Tijdens het logeerweekend verblijft uw kind in ons hotel, waar gebruik gemaakt kan worden van de volgende faciliteiten:

 • Familiekamer, geschakelde kamers of kamers naast elkaar
 • Verschillende faciliteiten zoals een zwembad en snoezelruimte
 • Beschikking over diverse hulpmiddelen

Het verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner, exclusief drankjes

KOSTEN

Voor uw kind: bij de logeerweekenden werken we met een uurtarief voor logeeropvang Dit uurtarief wordt vastgesteld op basis van de hoeveelheid extra individuele begeleiding die uw kind nodig heeft/inkoopt. Het basispakket bestaat uit 24 uur begeleiding in een 1 op 4 setting en twee individuele momenten per dag. Mocht uw kind meer nodig hebben dan kan dit extra worden ingekocht

De kosten voor de logeeropvang kunnen vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) betaald worden. Heeft u een indicatie voor uw kind in ZIN (Zorg In Natura) dan kun u het budget of een deel daarvan omzetten naar PGB.

Voor aanvang van de logeeropvang verzorgen wij de juiste zorgovereenkomst en de daarbij behorende documenten.

 

Logeerweekend:

Tarief

Standaard Logeerweekend (48 uur)

€ 607,20

Standaard weekend met half uur extra zorg

€ 655,20

Standaard weekend met een uur extra zorg

€ 695,04

Standaard weekend met anderhalf uur extra zorg

€ 738,72

Standaard weekend met twee uur extra zorg

€ 782,40

 

Bij de prijs inbegrepen zijn:

 • 24 uur begeleiding per dag
 • ontbijt, lunch en diner
 • hotelkamer
 • standaard activiteiten

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Komt u met uw gezin?

Voor de familieleden worden de volgende tarieven in rekening gebracht.

Aantal personen op een hotelkamers

Prijs:

1 persoon

€ 125,00

2 personen op 1 hotelkamer

€ 190,00

3 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 255,00

3 personen op 2 hotelkamers

€ 300,00

4 personen op 1 hotelkamer (dit is met bijzetbed)

€ 325,00

4 personen op 2 hotelkamers

€ 350,00

Bij de prijs inbegrepen zijn:

 • ontbijt, lunch en diner
 • hotelkamer
 • gebruik van de faciliteiten op Parc Spelderholt

OPENINGSTIJDEN

Start op vrijdagmiddag om 17:00 uur.

Afsluiting op zondag om 17:00 uur.

Voor andere verblijfsmogelijkheden kunnen afwijkende tijden gelden. Wilt u hier meer informatie over? Neem gerust contact met ons op.

Aanmelden logeerweekenden EMB

Ervaringen

"Wij hebben als gezin enorm genoten van het verwenweekend bij Parc Spelderholt. Onze Yara van 10 jaar oud heeft het zeldzame Pallister Killian syndroom. Hierdoor is ze ernstig meervoudig gehandicapt. Weekendjes weg als gezin zijn nodig, maar ook wel een uitdaging. Het is vaak behelpen met de ruimte en met bijvoorbeeld slapen en douchen. Ook gaat de zorg rondom Yara 24 uur per dag door. Maar niet tijdens ons weekendje bij Parc Spelderholt. De kamer was perfect met hoog/laagbedden, een tillift tot onze beschikking en veel ruimte om te manoeuvreren. Er stonden begeleiders klaar om activiteiten met Yara te ondernemen zoals wandelen en snoezelen. Het eten was voortreffelijk. Wat zijn we in de watten gelegd als gezin. Een dikke pluim voor de medewerkers!"

 

 

 

Ervaringen

"Wij zijn al diverse keren met onze dochter Lindsay op Parc Spelderholt geweest. De kamers/badkamers van het hotel zijn heerlijk ruim en hebben hoog- laagbedden met plaatsbare bedrekken en boven je bed aan het plafond hangt een tv. Er is een aanrecht en een handige schuifdeur tussen de kamers.

Er is een mooie snoezelruimte en een zwembad. Bij de trappen staan paaltjes zodat je met je rolstoel niet naar beneden kan vallen. Het hotel staat in het bos en aan de achterkant loopt een fietspad waar je kunt fietsen en wandelen. Je kunt er lekker eten (voor Lindsay bakken ze altijd een pannenkoek terwijl deze niet op de kaart staat) en de bediening is geweldig!

Lindsay is ernstig meervoudig beperkt (EMB).  Dit voorjaar werden wij uitgenodigd om mee te doen aan een pilot, vakantieopvang voor EMB-ers op Parc Spelderholt.  Wat was dat leuk en wat werden wij verwend! Lindsay heeft gesnoezeld met ons maar ook met de begeleiders. Ze heeft heerlijk in het bad gelegen met een bruisbal en later in het donker met fluorescerende knakstaafjes die de begeleiders voor haar hadden gekocht. Mijn man en ik hebben met ons tweetjes heerlijk gewandeld en vele bospaden genomen waar je normaal met een rolstoel niet kan rijden. En Lindsay werd ondertussen bezig gehouden door een begeleider. Deze had met haar gewandeld, gesnoezeld en een potje fruit gegeven. Lindsay heeft het echt naar haar zin gehad met de begeleiders. Ze waren ook erg aardig en enthousiast en bovendien waren ze bekend met doelgroep. Nogmaals heel hartelijk dank voor alles en wij komen zeker nog eens terug."